Grote+toename+gebruik+MoveRTK
© nieuwe oogst

Grote toename gebruik MoveRTK

Afgelopen jaar is het aantal boeren dat gebruik maakt van gps-navigatiesysteem MoveRTK verdrievoudigd. De sterke groei komt door een toename van precisielandbouw.

Steeds meer landbouwvoertuigen voorzien boeren en tuinders van apparatuur waarbij exacte plaatsbepaling nodig is. Het aantal gebruikers in de agrarische sector van MoveRTK zit nu op ruim vijfhonderd.

Voor het komende jaar wordt wederom een sterke groei verwacht. MoveRTK biedt hiervoor een correctiesignaal met 2 centimeter nauwkeurigheid.

Netwerktechniek

De toename van MoveRTK komt deels omdat een belangrijke groep afstapt van technologieën met vaste zendmast-opstellingen. In tegenstelling tot MoveRTK bieden deze een beperkt en merkgebonden bereik.

De netwerktechnologie van MoveRTK biedt een bereik in heel Nederland en daarmee een grotere flexibiliteit. Bovendien is MoveRTK sinds 1 januari 2013 ook in België operationeel.

Ledenkorting

LTO-leden kunnen met korting gebruik maken van MoveRTK. In plaats van 750 euro per jaar betalen leden jaarlijks 500 euro. Dat is inclusief een professionele SIM-kaart van KPN voor het datagebruik.

MoveRTK is merkonafhankelijk en verkrijgbaar bij diverse mechanisatiebedrijven en op movertk.nl.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.