NAJK%3A+ondermaats+internet+buitengebied
Nieuws
© NAJK

NAJK: ondermaats internet buitengebied

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) vindt de huidige kwaliteit van internet op het platteland ondermaats. De agrarische jongerenorganisatie wil dat de Nederlandse overheid werk maakt van snelle internetverbindingen in het buitengebied.

'De internetverbinding in veel delen van Nederland is nog ondermaats. Dat is beschamend in een land dat koploper in de wereld is. We willen graag koploper blijven', zegt NAJK-voorzitter Eric Pelleboer.

'Wij roepen op tot snelle en concrete actie om de snelheid van het internet op het platteland sterk te verbeteren.'

Smart farming en big data

Vanaf deze week discussiƫren leden van het NAJK over smart farming en big data. Jonge boeren en tuinders, vertegenwoordigd in 124 lokale en tien provinciale afdelingen, gaan de komende twee maanden de discussie aan met maatschappelijke organisaties, bedrijfsleven en elkaar.

Oubollige probleem

Pelleboer: 'Hun standpunten worden vertaald in concrete acties voor politiek en praktijk. Dan gaan wij dus aan de slag met vernieuwingen op het gebied van smart farming en big data. Ik stel voor dat dit bijna oubollige probleem van ondermaats internet dan voorgoed is opgelost'.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.