Topcon+zit+dichter+bij+SDF%2Dklant
Nieuws
© Eigen Foto

Topcon zit dichter bij SDF-klant

Dealers van Same Deutz-Fahr (SDF) hoeven voor precisielandbouwtechnieken van Topcon niet meer aan te kloppen bij de Mechan Groep. Topcon gaat dichter bij de klant staan door de Mechan Groep er als distributeur tussenuit te halen.

SDF maakt sinds 2012 gebruik van technieken van Topcon om de landbouwwerkzaamheden te optimaliseren. In de loop der jaren zijn steeds meer trekkerseries van SDF met technieken van Topcon uit te rusten. Sinds vorig jaar zijn alle trekkers vanaf zo’n 120 pk met precisielandbouwtechnieken te voorzien.

Voor de agrarische markt in Nederland deed Topcon tot nu toe de distributie via een zelfstandig onderdeel van de Mechan Groep. Voor precisielandbouwtechniek moesten de SDF-dealers eigenlijk naar de concurrent. Het bedrijf in Achterveld is namelijk distributeur voor onder andere de trekkermerken Fendt, Valtra en Massey Ferguson.

Afhankelijk van Mechan Groep

‘Voor onze Topcon-producten waren we volledig afhankelijk van de Mechan Groep, terwijl er een Topcon-vestiging in Nederland is. In de nieuwe opzet zitten we dichter op de markt en kunnen we de service op een hoger niveau brengen', zegt Rob ten Vregelaar, businessmanager bij Topcon. 'Onderscheid in techniek is niet voldoende. Het gaat ook om de organisatie achter het product.’

Onderscheid in techniek is niet voldoende, het gaat ook om de organisatie achter het product

Rob ten Vregelaar, businessmanager bij Topcon

Met een informatiebijeenkomst in Harderwijk werd de officiële lancering van Topcon richting de SDF-dealers gelanceerd. Het werd duidelijk dat de dealers van Deutz-Fahr dit een verbetering vinden. De verkoop en aftersales regelt Topcon vanuit het Nederlandse hoofdkantoor in Bunschoten, terwijl het centrale magazijn voor Europa in Cappelle aan den IJssel staat.

Same Deutz-Fahr maakt sinds 2012 gebruik van technieken van Topcon.
Same Deutz-Fahr maakt sinds 2012 gebruik van technieken van Topcon. © Nieuwe Oogst

Groeipotentie

‘We gaan de samenwerking met Topcon nu verder uitbouwen. Dat is nodig, omdat de vraag naar precisielandbouw zal groeien. Nederland is een belangrijke markt met groeipotentie. Vroeger verkochten we een stuk ijzer voor een bepaalde prijs, nu verkopen we een oplossing’, zegt Maarten van de Ven, salesdirector bij SDF.

SDF biedt met het programma van Topcon geïntegreerde oplossingen en bundels voor montage achteraf. De bediening van de trekker is geïntegreerd in de iMonitor en helpt de chauffeur efficiënter te werken. Denk daarbij onder andere aan hydrauliek, motor, transmissie, Agrosky en Isobus.

Topcon Agricultural Platform

In Harderwijk werd ook bekendgemaakt dat Topcon dit najaar met het Topcon Agricultural Platform (TAP) op de markt komt. ‘Met dit platform kunnen we alle data verzamelen en visualiseren. Daardoor is het beter mogelijk om beslissingen te nemen en is de informatie makkelijker te delen met bijvoorbeeld een teeltadviseur’, zegt Topcon-accountmanager Tim van der Leck.

TAP bestaat uit verschillende onderdelen waarmee onder andere taakkaarten zijn te maken, data van machines zijn bij te houden, machines tijdens hun werk zijn te volgen en support op afstand in het veld mogelijk is. ‘De loonwerker kan zo medewerkers op afstand ondersteunen’, zegt Van der Leck.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.