Belgische+drones+goed+voor+duizend+extra+banen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Belgische drones goed voor duizend extra banen

Drones kunnen de Belgische economie tegen 2020 een jaarlijkse omzet van 409 miljoen euro en duizend extra banen opleveren. Voorwaarde is wel dat het wetgevend kader snel wordt aangepast.

Dat zeggen consultancybedrijf PwC en Agoria, de sector van de technologiebedrijven. Drones zijn onder andere in te zetten door fotografen, landmeters, inspecteurs, boeren en tuinders. Alleen voor de landbouwsector zou de dronemarkt in Belgiƫ binnenkort zo'n 29 miljoen euro per jaar waard zijn.

PwC en Agoria werkten samen aan deze studie om inzicht te krijgen in het potentieel voor het commerciƫle gebruik van drones. Om de kloof tussen realiteit en potentieel te dichten, liggen er ook voor de wetgevende macht enkele kansen voor het rapen.

Snelle implementatie

Een Europese regelgeving, met respect voor privacy, veiligheid en ecologie, wordt verwacht tegen begin 2019. PwC en Agoria vinden een snelle implementatie naar Belgische regelgeving gewenst om zo de drone-industrie ondersteunen en het nodige kader bieden om de technologie verder te evolueren.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.