Bemesten+in+fruitteelt+kan+taakkaartgestuurd
Nieuws
© Eigen Foto

Bemesten in fruitteelt kan taakkaartgestuurd

Loonbedrijf de Ruiter, GPX Solutions, dronewerkers en Delphy lanceren variabel toedienen van organische mest voor de fruitteelt. Op termijn moet dit zorgen voor een volledig egaal perceel.

Meerdere grootschalige praktijktesten zijn vorig jaar uitgevoerd met variabele wortelsnoei. Dronewerkers en Delphy hebben de data omgezet naar taakkaarten voor de fruitteelt. De veel belovende resultaten gericht op groeiremming zijn nu te koppelen aan groeistimulatie.

Loonbedrijf de Ruiter uit Erichem ontwikkelde in samenwerking met GPX Solutions de technische kant van variabel toedienen van organische mest. Door middel van een taakkaart kan de fruitteler er voor kiezen in zones en/of een aantal bomen organische stof toe te dienen.

Door deze ontwikkeling en samenwerking tussen de diverse partijen zal Dronewerkers dit jaar op grotere schaal dronevluchten uitvoeren onder regie van Delphy. De resultaten zijn in te zetten voor variabele wortelsnoei en/of variabel bemesten van de boomgaard.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.