Cursus+precisielandbouw+in+Noord%2DNederland
Nieuws
© Han Reindsen

Cursus precisielandbouw in Noord-Nederland

In samenwerking met Dacom start HLB binnenkort in Groningen, Friesland en Drenthe met een cursus precisielandbouw. De cursus geeft meer inzicht in percelen en hoe telers concreet data-informatie kunnen toepassen op het bedrijf.

Dacom en HLB zoeken hiervoor geïnteresseerde akkerbouwers uit de regio die aan de slag willen met precisielandbouw, maar niet zo goed weten waar ze moeten beginnen. De eerste van in totaal acht bijeenkomsten zal plaatsvinden in december van 2019.

Precisielandbouw wordt als één van de oplossingen gezien voor de landbouwpraktijk van de toekomst. Werken met gps, variabele bespuitingen, bemesten met behulp van taakkaarten of vliegen met een drone. Voor enkele agrariërs al werkelijkheid voor anderen nog ver van de dagelijkse praktijk.

Acht bijeenkomsten

Met de cursus krijgen telers meer inzicht hoe ze met precisielandbouw kunnen beginnen. Onder leiding van Dacom en HLB kunnen telers in twee seizoenen en acht bijeenkomsten een persoonlijk plan voor precisielandbouw tot uitvoeren brengen. In het eerste seizoen krijgen ze meer inzicht in hun perceel en in het tweede seizoen ligt de focus op het toepassen van precisielandbouw.

De cursus is onderdeel van het project Basispakket Precisielandbouw in het kader van POP3 Samenwerking voor innovaties Noord-Nederland. Dankzij deze steun kunnen Dacom en HLB de cursus tegen beperkte kosten aanbieden. Er zijn maximaal zestig plaatsen beschikbaar.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.