Nieuwe+computer+van+Bogballe+geschikt+voor+precisielandbouw
Nieuws
© Bogballe

Nieuwe computer van Bogballe geschikt voor precisielandbouw

De Totz-computer van kunstmestproducent Bogballe is naar eigen zeggen gericht op landbouwers die alle disciplines binnen precisielandbouw willen gebruiken. Volautomatische kalibratie, sectiecontrole via gps en gebruik van applicatiekaarten zijn daarom onderdeel van het functiepakket. Volgens Bogballe kan met deze nieuwe computer nog beter worden gestrooid om het gewas te optimaliseren.

De volautomatische hoeveelheid kalibratiefunctie verzekert dat de gewenste hoeveelheid, die in het veld moet worden verstrooid, ook daadwerkelijk wordt verstrooid. Voorheen was een uniforme hoeveelheid over het gehele veld de eis. Tegenwoordig is het toch wat genuanceerder.

Met nieuwe algoritmen biedt Calibrator Totz een snellere respons en een grotere precisie tot in de hoeken van het veld. De monitorsoftware bevat nieuwe besturingsalgoritmen voor volledig automatische hoeveelheid- en sectieregeling. Het biedt een ongekende precisie en kan zo goed voldoen aan de gestelde eisen voor moderne gewasproductie.

De eerste strooiers met Calibrator Totz zijn al geproduceerd en klaar voor levering voor seizoen 2021. Voor klanten die meer van Isobus-oplossingen houden, kan Bogballe ook dergelijke strooiers met vergelijkbare functionaliteit leveren.


© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.