Claas+gaat+samenwerken+met+AgXeed
Nieuws
© Claas

Claas gaat samenwerken met AgXeed

Claas gaat samenwerken met AgXeed in het Limburgse Oirlo. De Duitse machinefabrikant onderstreept dit met een minderheidsbelang in een internationale financieringsronde van de start-up. AgXeed bouwt veldrobots met rupsaandrijving.

De autonome veldrobot van AgXeed met dieselelektrische aandrijving tot 156 pk en standaard driepuntshefbruggen is bedoeld om boeren in de toekomst te ondersteunen bij verschillende toepassingen.

De samenwerking en investering in AgXeed is voor Claas een logische stap in de richting van toekomstgerichte technologieën. Met de groeiende wereldbevolking moet de productiviteit omhoog. Met onvoldoende gekwalificeerde werknemers zijn autonome landbouwmachines nodig.

Economische meerwaarde

'De verbintenis geeft Claas toegang tot innovatieve technologieën in een vertrouwd marktsegment en vormt een aanvulling op onze eigen expertise op het gebied van autonomie en robotica', legt CEO Thomas Böck van Claas uit. 'De oplossingen bieden boeren en loonwerkers een specifieke en economische meerwaarde, en dat wanneer ze binnenkort beschikbaar zijn.'

'Dit soort samenwerking weerspiegelt precies waar we bij AgXeed voor staan', zegt Joris Hiddema, medeoprichter van AgXeed. 'Met Claas hebben we een partner aan boord die gelooft in onze ideeën over de toekomst van de landbouw, deelt ze en zal onze oplossingen sneller naar boeren en loonwerkers brengen.'

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.