FieldScout%2Dapp+breidt+uit+naar+laptop+en+desktop
Nieuws
© BioScope

FieldScout-app breidt uit naar laptop en desktop

De biomassakaarten, stikstofkaarten en bijgroeikaarten en overige perceelkaarten die gebruikers van FieldScout kunnen uploaden, zijn nu ook af te lezen te bekijken op laptops, tablets en vaste computers.


De makers van de FieldScout-app van BioScope hebben daarvoor een speciale web-app versie ontwikkeld. Technisch medewerkers Jan Wijnen en Jeroen Verschoore van BioScope maakten deze week tijdens een webinar over FieldScout bekend dat de toepassing van de app voor laptops en desktops vanaf deze week te gebruiken is.

‘Het grote voordeel is dat gewastelers de kaarten vanuit de FieldScout-app nu op een groter scherm kunnen bekijken. Dat geeft meer overzicht’, legt Wijnen uit. ‘De gewone FieldScout-app voor de smartphones blijft natuurlijk vooral handig voor het gebruik in het veld.’

Gebaseerd op actuele satellietbeelden

Wijnen en Verschoore gaven een toelichting op de mogelijkheden en toepassingen van de FieldScout-app. Volgens de specialisten is de app ideaal voor gewastelers om laagdrempelig kennis te maken met smart farming. De verschillende perceelkaarten, variërend van biomassa-, stikstof-, bijgroei- tot scoutingkaarten zijn gebaseerd op actuele satellietbeelden en vormen volgens BioScope een goede basis voor precisielandbouw.

Het webinar van BioScope is hier terug te kijken:

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.