Melkvee Innovatie Centrum Klaver 4 gelanceerd

Voer- en adviesorganisatie Gijs heeft deze week het Melkvee Innovatie Centrum Klaver 4 in het Gelderse Laren gelanceerd. Het centrum gaat zich toeleggen op onderzoek naar de voeding van melkkoeien, efficiënte voerwinning en optimaal grondgebruik.

Het Melkvee Innovatie Centrum is gevestigd op het melkveebedrijf van André en Marije Platerink en Ada Roozen. Zij hebben 450 melkkoeien.

'Alle activiteiten zijn gericht op de ontwikkeling van duurzame en gezonde voeding voor de melkveesector. De koeien zorgen hier dus niet alleen voor melk, maar vooral voor data voor onderzoek om nieuwe ontwikkelingen in gang te zetten', meldt een woordvoerder van Gijs.

De officiële opening in combinatie met open dagen volgt in september.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.