Bayer+bouwt+ultramoderne+kas+voor+komkommers
Nieuws
© Bayer

Bayer bouwt ultramoderne kas voor komkommers

Het De Ruiter Experience Center (DEC) in het Zuid-Hollandse Bleiswijk gaat als onderdeel van Bayer Vegetable Seeds behalve tomaten ook komkommers telen voor de rassenveredeling. Daarvoor wordt een ultramoderne kas gebouwd.

De bouw van de kas is deze maand begonnen en moet in mei klaar zijn om de eerste teeltcyclus met komkommers te starten. Het is de bedoeling dat in de nieuwe kas jaarlijks vele honderden nieuwe komkommerrassen worden getest.

Bayer Vegetable Seeds beproeft sinds 2013 nieuwe tomatenrassen en teelttechnieken in het DEC. Sinds 2017 worden er ook commerciƫle rassen geteeld. De uitbreiding met komkommers is volgens de zaadfirma een volgende stap in de samenwerking met teeltbedrijf BraZander. BraZander doet de investering en is eigenaar van de kas. Bayer leaset de kas voor minimaal tien jaar.

Kunstlicht

De nieuwe kas zal bestaan uit 3.200 vierkante meter met kunstlicht voor hogedraadteelt en 4.000 vierkante meter voor traditionele teelt. De focus in de teelt zal liggen op precommerciƫle rassen en daarmee het testen van een de pijplijn voor de toekomst.

Volgens Bayer zal de nieuwe kas aansluiten op de trend naar digitalisering. Alle gegevens over opbrengsten worden opgehaald en verwerkt door een systeem genaamd Gearbox. Met geavanceerde technologie, het gebruik van slimme camera's en software met 'machine learning' ondersteunt dit systeem de telers bij hun besluitvorming.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.