Colorado Beetle Catcher is klaar voor de praktijk

De Colorado Beetle Catcher is jarenlang getest. 'Het apparaat is praktijkrijp en daarmee zetten we de volgende stap', zegt initiatiefnemer Joris van der Kamp uit het Gelderse Hemmen.

Deze machine mept en verzamelt coloradokevers in vier rijen per werkgang en is vooral geschikt in de biologische aardappelteelt. 'We hebben afgelopen seizoen twee nieuwe prototypes ontwikkeld, een voor in de voorhef en een voor in de achterhef', licht Van der Kamp toe. 'Ze functioneren goed. We zijn blij met de resultaten, want per werkgang wordt 60 tot 80 procent van de kevers verwijderd.'


Ontwikkelaars Ard Klompé en Koen Hertogh van Fieldworkers in het Flevolandse Biddinghuizen blijven de machine verder ontwikkelen. 'We gaan twee demomachines bouwen en een aantal verkochte machines leveren. We gaan komend seizoen veel demo's draaien', verwacht Hertogh.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.