Bestaan+van+De+Ruiter+Experience+Center+met+vijf+jaar+verlengd
Nieuws
© Twan Wiermans

Bestaan van De Ruiter Experience Center met vijf jaar verlengd

Bayer en kwekerij BraZander geven aan nog zeker vijf jaar door te gaan met het De Ruiter Experience Center in Bleiswijk. Dit is een demokas waarin onder meer nieuwe veredelingstechnieken worden getest en gedemonstreerd.

Het belevingscentrum is in 2018 nieuw gebouwd op het terrein van kwekerij BraZander in Bleiswijk. Twee jaar later werd het onderdeel van Bayer ForwardFarming, een initiatief waarbij Bayer met onafhankelijke land- en tuinbouwbedrijven over de hele wereld samenwerkt om innovatieve, duurzame landbouw te bevorderen.

De demokas in Bleiswijk beslaat 8.000 vierkante meter, waarvan 3.200 vierkante meter belichte teelt. De kas is uitgerust met de nieuwste technologieën. Zo maakt het nieuwe Advanced Precision Horticulture-systeem gebruik van 28 sensoren om de teler meer informatie te geven over de prestaties van de rassen. Daardoor wordt hij in staat gesteld betere beslissingen te nemen. Water wordt behandeld met uv en extra schermen voorkomen lichtuitstraling.

Op dit moment wordt een nieuwe state-of-the-art-kas voor komkommer gebouwd, naast de bestaande kas voor tomaat. Deze wordt gefinancierd door BraZander, waarbij Bayer hem voor minstens tien jaar gebruikt. De nieuwe kas zal bestaan uit 3.200 vierkante meter belichte teelt en 4.000 vierkante meter onbelichte teelt. Deze uitbreiding van de testvoetafdruk in ultramoderne kassen stelt Bayer in staat nieuwe rassen onder commerciële omstandigheden te evalueren.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.