Jongvolwassenen+gevoelig+voor+voordelen+verticale+landbouw
Nieuws
© Future Crops

Jongvolwassenen gevoelig voor voordelen verticale landbouw

Jongvolwassenen tussen achttien en dertig jaar zijn in de communicatie gevoelig voor de voordelen van verticale landbouw. Dat blijkt uit onderzoek van vijf studenten van Inholland Delft.

In opdracht van Wageningen University & Research deden de studenten onderzoek onder jongvolwassenen. Ze keken daarbij naar doeltreffende communicatiemiddelen. De in totaal vijfhonderd respondenten bleken nog maar weinig kennis te hebben over verticale landbouw. Daarbij worden gewassen geteeld in gestapelde lagen in fabriekshallen.

Het voordeel daarvan is onder meer dat voor dit teeltsysteem leegstaande kantoorpanden kunnen worden gebruikt. Verder is de teelt volgens de studenten duurzaam en efficiƫnt. Zij wijzen erop dat er minder gewasbeschermingsmiddelen nodig zijn en dat er minder CO2-uitstoot is.

Revolutie

Vanuit het perspectief van de studenten kan verticale landbouw een revolutie teweegbrengen bij de productie van verse groenten. Door gewassen in lagen te telen onder gecontroleerde omstandigheden, kunnen garanties worden gegeven over de hoeveelheid en de kwaliteit van de productie. Dat kan elke dag van het jaar en onafhankelijk van het weer en klimaat, oordelen de studenten.

Uit het onderzoek blijkt dat jongvolwassenen het belangrijk vinden dat voor de producten die zij kopen, minder gewasbeschermingsmiddelen zijn gebruikt en dat ze jaarrond beschikbaar zijn. Verticale landbouw sluit goed aan op deze wensen, concluderen de studenten.


© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.