Horsch+werkt+aan+autonome+zaairobot
Nieuws
© Horsch/Twitter

Horsch werkt aan autonome zaairobot

De Duitse landbouwmachinefabrikant Horsch werkt aan een een tweede robotconcept, een autonome zaairobot. CEO Philipp Horsch toont op Twitter een filmpje van de RO24G. Deze veldrobot heeft een werkbreedte van 24 meter en zal in Brazilië uitvoerig worden getest.

Het gaat om een autonoom rijdend frame, zonder cabine maar met bovenop twee tanks voor zaaizaad en bijvoorbeeld meststoffen en daartussenin de motor en aandrijfunit. In het midden onder het frame hangt de zaaibalk in een parallellogram. Vier grote sturende wielen voor en achter de zaaibalk drijven de machine aan.

De voorwielen staan op een flinke spoorbreedte en wijder dan de achterwielen. Daardoor moet de machine mogelijk zijdelings worden getransporteerd door de wielen een kwartslag te draaien, zoals ook de Nexat-werktuigendrager doet.

Rupstrekker

De RO24G is een totaal ander concept dan de robot die Horsch vorig jaar april introduceerde via Twitter. Dat was een compacte autonoom rijdende rupstrekker zonder cabine, die een grote gelijkenis heeft met de AgXeed en eenassige John Deere-robot.

De robot van vorig jaar werd gekoppeld aan een getrokken zaaimachine met 24 elementen en een flinke voorraadtank. Philipp Horsch kondigde toen al aan drie verschillende robotconcepten naast elkaar te gaan testen.


© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.