Onderzoek+naar+hybride+aardappel
Nieuws
© Solynta

Onderzoek naar hybride aardappel

Solynta en Incotec gaan samenwerken aan de verdere ontwikkeling van hybride aardappelen die worden vermeerderd en geteeld vanuit zaden.

De overeenkomst is aangekondigd op het International Seed Federation-congres die deze week wordt gehouden in Barcelona. Het doel is de samenwerking verder te verdiepen en uiteindelijk echte hybride aardappelzaden van de hoogste kwaliteit op de markt te brengen.

Aardappelveredelaar Solynta en zaadtechnologiebedrijf Incotec werken al sinds 2013 samen aan verschillende onderzoeksprojecten rondom de ontwikkeling van hybride aardappelen.

Grote impact

Directeur Johan Trouw van Solynta verwacht dat de samenwerking met Incotec een grote impact heeft op de toekomst van de aardappel als wereldwijd voedingsgewas. ‘Incotec ondersteunt onze missie om oplossingen te creëren voor de voedselonzekerheid’, aldus Trouw.

Incotec-directeur Erik Jan Bartels is verheugd dat zijn bedrijf een partner is in het revolutionaire werk van Solynta in de aardappelsector. ‘Het uitbreiden van onze technologieën naar echte aardappelzaden is een belangrijke stap voorwaarts.’

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.