Tomatenplukrobot+voor+het+eerst+te+zien+op+tuinbouwbeurs
Nieuws
© Ridder

Tomatenplukrobot voor het eerst te zien op tuinbouwbeurs

Tuinbouwtechnologieleverancier Ridder en het het Israëlische roboticabedrijf MetoMotion presenteren volgende week de tomatenplukrobot Grow tijdens de technische tuinbouwbeurs GreenTech in de RAI in Amsterdam.

Deze tweearmige en multifunctionele plukrobot voor tomaten wordt volgens beide bedrijven voor het eerst getoond aan de wereld. GreenTech heeft daarmee een primeur. Grow is vooral ontwikkeld om de oogstkosten te verlagen, de kwaliteit van het plukken te verhogen en om minder afhankelijk te zijn van de beschikbaarheid van arbeidskrachten.


MetoMotion is een Israëlische start-up die gespecialiseerd is in robotica. Dit bedrijf ontwikkelde de plukrobot voor tomaten. Ridder, Nederlandse leverancier van tuinbouwtechnologie, verzorgt de distributie en het onderhoud van de robot.Directeur en oprichter Adi Nir van MetoMotion meldt dat de robot behalve de oogst ook de verwerking van trostomaten automatiseert. Volgens hem kunnen telers met de robot uiteindelijk meer dan 80 procent besparen op hun arbeidsuren.

Belangrijk moment

Directeur Joep van den Bosch van Ridder zegt trots te zijn dat de samenwerking met MetoMotion uiteindelijk resulteert in deze introductie. 'Twee jaar na onze eerste investering kunnen we deze robot nu presenteren. Wij zien dit als een belangrijk moment voor de tuinbouwsector.'

Tijdens de GreenTech is de plukrobot Grow te zien in de stand van Ridder (01.40) en in de Robot Arena. De GreenTech wordt van 14 tot en met 16 juni gehouden in de RAI in Amsterdam.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.