Het+Beste+Idee+van+Varkensland+zoekt+innovaties
Nieuws
© Freelancer

Het Beste Idee van Varkensland zoekt innovaties

De positie van de Nederlandse varkenshouderij in 2030 staat centraal in de zevende editie van Het Beste Idee van Varkensland. Ideeën of plannen voor de innovatiewedstrijd kunnen tot 12 september worden ingediend.

Bij Het Beste Idee van Varkensland gaat het om het bedenken, uitwerken en presenteren van een technische of sociale innovatie die kleur geeft aan het toekomstperspectief van de Nederlandse varkenshouder. Dat kan gaan om een idee dat sectorbreed of alleen voor het eigen bedrijf bijdraagt aan dierenwelzijn, duurzaamheidsvraagstukken, een betere inkomenspositie voor varkenshouders of consumenten stimuleert tot een bewustere keuze.

Het thema van de innovatiewedstrijd is dit jaar 'Blik op de toekomst!' Met dit thema willen de initiatiefnemers, waaronder de nieuwe partners Agrifirm en Topigs Norsvin, benadrukken dat het inspelen op de uitdagingen van deze tijd vraagt om elkaar te stimuleren om toekomstgericht te blijven ondernemen.

De finale van Het Beste Idee van Varkensland vindt plaats op 24 november. De winnaars van voorgaande jaren zijn Nieske Neimeijer met het voedselbos, Anette van der Aa met de beslisondersteuner euthanasie, Fleur Bartels met haal meer energie uit je dier, Ruud Pothoven met de mobiele slachterij, August Offenberg, Jeroen Koks, Rob Nieuwenhuis en Otto Offenberg met Zonvarken en Coen en Marlijn van Gorp met koken voor blije varkens.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.