Crop+Controller%2Dapp+genomineerd+voor+prestigieuze+award
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Crop Controller-app genomineerd voor prestigieuze award

Blue Radix, specialist op het gebied van kunstmatige intelligentie, is met zijn Crop Controller genomineerd voor de Computable Award. Het bedrijf heeft een applicatie ontwikkeld die autonoom telen op glastuinbouwbedrijven mogelijk maakt.

Computable is een onafhankelijk platform voor ICT-professionals dat jaarlijks innovatieprijzen toekent aan nieuwe IT-oplossingen. Crop Controller is dit jaar genomineerd in de categorie beste digitale innovatie, het is dit jaar de enige nominatie met een link naar de glastuinbouw. De Computable Award wordt op 5 oktober 2022 uitgereikt.

Stemmen op de nominaties kan via de website van Computable. Publieke stemmen bepalen voor de helft wie de winnaar wordt van de prestigieuze innovatieprijs.


Blue Radix is een bedrijf dat gespecialiseerd is in kunstmatige intelligentie en vertaalt deze naar oplossingen voor de glastuinbouw. Crop Controller is een zogeheten business-applicatie om autonoom telen wereldwijd mogelijk te maken. Het is een hulpmiddel op basis van een reeks algoritmes die de glastuinders een digitaal brein bieden voor hun teeltstrategie in de kas.

In een reactie zegt directeur Laurens van der Spek van Blue Radix erg blij en trots te zijn op de nominatie. 'Het is een heel mooie erkenning voor ons team en onze partners. Afgelopen jaren hebben we hard gewerkt om autonoom telen mogelijk te maken. Dit vereist het hoogste kwaliteitsniveau van onze diensten en deze erkenning en waardering in de ICT-markt zijn mooi voor onze onderneming.'

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.