Idee%C3%ABn+aanmelden+voor+innovatiewedstrijd+varkens+kan+nog
Nieuws
© Tweeluik Fotografie

Ideeën aanmelden voor innovatiewedstrijd varkens kan nog

Het is nog steeds mogelijk om ideeën voor de zevende editie van de innovatiewedstrijd van Het Beste Idee van Varkensland in te zenden. Dit kan nog tot 12 september.

Een technische of sociale innovatie bedenken, uitwerken en presenteren die kleur geeft aan het toekomstperspectief van de Nederlandse varkenshouder. Daar gaat het bij Het Beste Idee van Varkensland om. Het kan gaan om een idee dat sectorbreed of alleen voor het eigen bedrijf bijdraagt aan dierenwelzijn, duurzaamheidsvraagstukken en een betere inkomenspositie voor varkenshouders of de consument stimuleert tot een bewustere keuze.

Het thema van de innovatiewedstrijd is dit jaar 'Blik op de toekomst!'. Met dit thema willen de initiatiefnemers, waaronder de nieuwe partners Agrifirm en Topigs Norsvin, benadrukken dat de uitdagingen van deze tijd vragen om toekomstgericht ondernemerschap. Volgens hen moeten ondernemers elkaar daarin ondersteunen. Ideeën, plannen of ambities kunnen tot 12 september digitaal worden ingediend. De finale vindt plaats op 24 november.

Eerdere winnaars

Vorig jaar waren Coen en Marlijn van Gorp de winnaars met hun idee 'Koken voor blije varkens'. Met deze innovatie worden de granen en eiwitten in het varkensvoer beter ontsloten. De varkens groeien daardoor prima, terwijl ze 30 procent minder eiwit nodig hebben en er daardoor ook minder ammoniak- en geuruitstoot is.

De winnaars van eerdere edities van Het Beste Idee van Varkensland zijn: het voedselbos (Nieske Neimeijer, 2016), de beslisondersteuner euthanasie (Anette van der Aa, 2017), 'Haal meer energie uit je dier' (Fleur Bartels, 2018), de mobiele slachterij (Ruud Pothoven, 2019) en Zonvarken (August Offenberg, Jeroen Koks, Rob Nieuwenhuis, Otto Offenberg, 2020).

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.