Schuitemaker+stopt+met+Innovado%2Dvoerrobot
Nieuws
© Schuitemaker

Schuitemaker stopt met Innovado-voerrobot

Schuitemaker is definitief gestopt met de Innovado-voerrobot. De robot haalde in de eerste versie met een kleine kuilsnijder autonoom voer uit de sleufsilo, reed naar de stal en doseerde dit voor het voerhek.

De ontwikkeling van de Innovado begon meer dan veertien jaar geleden en werd voor het eerst door Schuitemaker getoond in 2008. Enkele malen kreeg de voerrobot een update waarna deze rond 2016 praktijkrijp zou zijn en klaar voor de verkoop. De wagen had toen een mengkuip van 8 kuub en twee vijzels. De verkoop is nooit van de grond gekomen en vorig jaar werd al bekend dat de productie stopte.

Schuitemaker fuseerde in 2019 met Veenhuis tot de SVgroup. Volgens het bedrijf is dit de reden om definitief met de Innovado te stoppen. De SVgroup wil zich helemaal toeleggen op de ontwikkeling en productie van machines voor voederwinning en bemesting.

De Kuhn Aura is nu de enige voerrobot die voer uit de sleufsilo ophaalt en autonoom naar de stal rijdt. Daarvan worden er enkele getest in Frankrijk en een eerste model zou volgend jaar in Nederland zijn.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.