Nieuw+platform+stelt+innovaties+in+varkenshouderij+centraal
Nieuws
© Dick van Doorn

Nieuw platform stelt innovaties in varkenshouderij centraal

Kennis en innovaties uit de productieketen beschikbaar stellen voor de wereldmarkt. Dat is het doel van het deze week gelanceerde platform Dutch Agribusiness Worldwide. Daarin werken bedrijven die internationaal actief zijn in de varkenshouderij samen.

Deze week hebben zeventien Nederlandse bedrijven die actief zijn in de varkenssector een strategische samenwerkingsovereenkomst getekend. Ze zijn geselecteerd op basis van drie criteria: wereldwijd actief, innovatief en duurzaam werkend.

Initiatiefnemers van Dutch Agribusiness Worldwide zijn Mark Schippers van Schippers Group en Gudo Klein Gebbink van Emea, een dochteronderneming van Agifirm. 'Als we kijken naar de innovaties in de varkenshouderij die er al zijn en die er nog zitten aan te komen, dan hebben we veel te bieden aan internationale partners die hun bedrijf toekomstproof willen maken', stellen zij.

Belevingscentrum

Dutch Agribusiness Worldwide gaat een belevingscentrum openen in een vleugel van het hoofdkantoor van de Schippers Group in het Brabantse Hapert. Dat gebeurt om Nederlandse innovaties en technologie sneller voor het voetlicht te brengen.

De start van Dutch Agribusiness Worldwide is in de varkenshouderij, maar wordt ook uitgerold naar andere veehouderijsectoren.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.