Robotbouwer+Odd%2Ebot+krijgt+2%2C6+miljoen+euro+subsidie
Nieuws
© Frits Huiden

Robotbouwer Odd.bot krijgt 2,6 miljoen euro subsidie

Robotbouwer Odd.bot krijgt 2,6 miljoen euro subsidie uit het programma ‘European Innovation Council Accelerator’. In totaal werd er 77 miljoen euro onder elf start-ups verdeeld door dit programma van de Europese Unie. Doel is om producten versneld door te ontwikkelen en op de markt te brengen.

Het Nederlandse Odd.bot bouwt een robot die autonoom onkruid plukt. Op dit moment werkt hij met één arm en ziet een camera onkruid dat de arm uit een rij kan plukken. Deze veel gedemonstreerde robot Quirky wiedt met een snelheid van 350 meter per uur in een rij van 10 centimeter breed.

Komend jaar wordt er een prototype met twee armen gebouwd die in samenwerking met Wageningen University & Research aan het werk wordt gezet en gemonitord bij akkerbouwers die deelnemen aan een voorlopersprogramma.

Met de subsidie wil Odd.bot zijn derde prototype Wheed Whacko sneller op de markt kunnen brengen. Deze robot drukt het onkruid terug in de grond als het klein is en plukt het weg als het groter is.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.