Lely+Sphere+wint+landelijke+RMV+Innovatie+Award
Nieuws
© RMV

Lely Sphere wint landelijke RMV Innovatie Award

Lely heeft de landelijke RMV Innovatie Award gewonnen voor zijn innovatie de Lely Sphere. Dat heeft de vakjury bekendgemaakt. De andere finalisten waren Hanskamp Agrotech en Delaval.

Lucas van't Hof van beursorganisator Easyfairs heeft de award dinsdag uitgereikt op het hoofdkantoor van Lely in het Zuid-Hollandse Maassluis. Productmanager Clemens Duijnisveld van Lely nam de prijs in ontvangst.

'We zijn enorm vereerd dat we deze juryvakprijs van RMV Hardenberg en RMV Gorinchem hebben gewonnen. Dit is een supermooi compliment voor ons product en de efforts die het team van Lely de afgelopen tijd heeft geleverd. We gaan hier dan ook zeker mee door in 2023 en de toekomst. Ook hopen we dat de politiek dit jaar een kans ziet in de techniek en innovatie voor de toekomst, met behoud van deze mooie sector', reageerde Duijnisveld op de prijs.

Vakjury

De vakjury bestaande uit Pieter Stokkermans (redacteur veehouderij bij Nieuwe Oogst), Gertjan Zevenbergen (hoofdredacteur LandbouwMechanisatie, Tuin en Park Techniek en Veehouderij Techniek bij Agrimedia), melkveehouder Gert-Jan Brouwer uit Stroe (gastheer landelijke demonstratie Stroe) en Lucas van't Hof (hoofd Agri, Groen en Horti bij Easyfairs) heeft de Lely Sphere tot winnaar van de landelijke RMV Innovatie Award uitgeroepen vanwege een aantal redenen.

Van 't Hof: 'Het is echt een nieuw product op de markt. Er is geen ander type of vergelijkbaar product. Als je kijkt naar hoe dit product inspeelt op de actualiteiten, ja hoe actueel kun je zijn? Dit speelt natuurlijk volledig in op de actuele discussie over stikstofreductie.'

Toekomstperspectief

Een van de andere belangrijke criteria is toekomstperspectief voor de agrarische sector. Het toekomstperspectief van de melkveehouder hangt grotendeels af van het reduceren van uitstoot. 'Als je op stalniveau tot wel 70 procent kunt reduceren, is dat een enorme bijdrage aan de continuïteit van het melkveebedrijf', vervolgt Van 't Hof.

'Daarbij is er veel aandacht besteed aan de gebruiksvriendelijkheid van de Lely Sphere, het wordt gekoppeld aan je bedrijf en de data worden inzichtelijk voor je gemaakt op een gebruiksvriendelijke manier', besluit Van't Hof.


Vijftien innovaties maakten kans op de landelijke RMV Innovatie Award. Tijdens de RMV afgelopen najaar in Hardenberg en Gorinchem kon er voor de publieksprijs worden gestemd op tien genomineerde innovaties. Dit gebeurde online via de website van de RMV en in de Tunnel van de Toekomst op de beursvloer. Zowel in Hardenberg als in Gorinchem was de publieksprijs eveneens voor de Lely Sphere.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.