Solynta+en+Freshcrop+streven+naar+hybride+aardappel+in+Kenia
Nieuws
© Solynta

Solynta en Freshcrop streven naar hybride aardappel in Kenia

De Nederlandse aardappelveredelaar Solynta en de Keniaanse pootgoedproducent Freshcrop Limited werken samen aan de ontwikkeling van hybride aardappelen in Kenia. Beide bedrijven willen een einde maken aan het tekort van schoon uitgangsmateriaal in het Afrikaanse land.

Volgens Chris Gasperi van Freshcrop neemt de vraag naar schoon uitgangsmateriaal in Kenia toe. 'Bestaande ziekten verlagen de opbrengsten en tasten de kwaliteit van de aardappelen aan. Dat heeft een negatief effect op de levenstandaard van aardappeltelers.'

Door de zaadtechnologie van Solynta te koppelen aan het distributienetwerk van Freshcrop verwachten de bedrijven de Keniaanse aardappelketen efficiƫnter, duurzamer en flexibeler te maken.

De samenwerking zal volgens de partijen ook een positieve invloed hebben op de totale waardeketen van Keniaanse aardappelen. 'Met een betrouwbare stroom van nieuwe en verbeterde genetica van Solynta aan de voorkant van de waardeketen zijn wij niet langer alleen afhankelijk van bestaande aardappelgenetica. Daarbij houden we toegang tot nieuwe robuuste rassen', zegt Gasperi.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.