Innovaties+gezocht+voor+betere+gezondheid+en+welzijn+dieren
Nieuws
© Twan Wiermans

Innovaties gezocht voor betere gezondheid en welzijn dieren

Royal GD houdt een Diergezondheid Innovatie Challenge om diagnose, analyse en monitoring van diergezondheid en dierenwelzijn te verbeteren. De organisatie zoekt innovatieve ideeën, bewezen concepten, producten met kansen en prototypes om het welzijn van dieren te verbeteren op het gebied van diagnostiek, diergezondheidsexpertise en monitoring.

In de loop der jaren heeft Royal GD een omvangrijke onderzoeksafdeling opgebouwd en beschikt de dienst over een van de grootste veterinaire laboratoria ter wereld. De organisatie zoekt altijd verder naar innovatieve oplossingen om de diergezondheid en het dierenwelzijn te verbeteren.

Ieder innovatief talent of organisatie kan deelnemen aan de challenge. Wel verwacht Royal GD een uitgewerkt idee met een kansrijke hypothese van hoe de innovatie zou kunnen werken tot aan een werkend prototype. Dus een start-up, innovatief bedrijf, student, wetenschapper, maar ook een innovator met een goed idee kan meedoen.

Vier thema's

Voor elk van de vier thema's geeft de website waarop geïnteresseerden zich kunnen aanmelden voorbeelden. Voor milieu is dat bijvoorbeeld een tankmelktest die rantsoenwijzigingen kan monitoren of een rekenmodule waarmee de methaanemissie van gezonde of zieke dieren is te vergelijken. Bij het thema technologie is bijvoorbeeld een biosensor die infecties vroegtijdig kan opsporen een optie.

Voor het thema welzijn kan worden gedacht aan een methode van monstername die vriendelijk is voor het dier en/of de dierhouder of een paardenwelzijnscheck. Een test die aan de slachtlijn of op het veebedrijf een antibioticaresidu kan meten, valt onder het thema laboratoriumdiagnostiek.

Ten slotte is er nog een wildcard voor een idee dat bijdraagt aan een betere diergezondheid of beter dierenwelzijn voor iemand die in een totaal andere sector werkt.

Aanmelden voor de Diergezondheid Innovatie Challenge kan voor 11 mei voor 17 uur.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.