Blue+Radix+krijgt+financi%C3%ABle+ondersteuning+voor+automatisering+in+glastuinbouw
Nieuws
© Blue Radix

Blue Radix krijgt financiële ondersteuning voor automatisering in glastuinbouw

Automatiseringsbedrijf Blue Radix wordt financieel gesteund door investeerders Horticoop en Navus Ventures. Daarmee dragen ze bij aan de doorontwikkeling van het autonoom en AI-gedreven telen in de glastuinbouw.

Blue Radix introduceerde in 2021 het teeltsysteem Crop Controller om op glastuinbouwbedrijven de praktische inzet van kunstmatige intelligentie (AI) te realiseren. De enige voorwaarde is dat de bedrijven beschikken over een klimaatcomputer en internetverbinding. Primair doel van het systeem is dat telers op basis van data hun teelt optimaliseren, waardoor ze meer hectares kunnen aansturen en tegelijk hun teeltkosten verlagen.

De kapitaalinjectie is volgens Blue Radix nodig om de inzet van het teeltsysteem te kunnen opschalen. Het bedrijf stelt dat de investeringen een impuls geven aan de productontwikkeling. CEO Ronald Hoek geeft aan dat dankzij de samenwerking met toonaangevende tuinbouwbedrijven de technologie die nodig is voor autonoom telen steeds verder wordt verfijnd.

Technologische ontwikkeling

In een reactie zegt Horticoop dat de coöperatie namens vierhonderd tuinbouwbedrijven investeert in Blue Radix. CEO Steven van Nieuwenhuijzen zegt dat Horticoop gelooft in een versnelde technologische ontwikkeling voor een duurzame toekomst van de glastuinbouw. 'Wij zijn graag betrokken bij de AI-ontwikkelingen voor de tuinbouwsector.'

Directeur Eduard Meijer van Navus Ventures vindt ook dat Blue Radix past in het portfolio van de investeringsmaatschappij die gelieerd is aan machinefabrikant Lely. Hij vertelt dat Navus gericht is op hightechstart-ups en -scale-ups die de duurzame transities op het gebied van voedsel en energie voortstuwen.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.