Heus+Tractors+importeert+trekkers+van+Indiaas+merk+Tafe
Nieuws
© Frits Huiden

Heus Tractors importeert trekkers van Indiaas merk Tafe

Importeur Heus Tractors in het Zuid-Hollandse Mijnsheerenland haalt het Indiase trekkermerk Tafe naar de Benelux.

Tafe bouwt jaarlijks 200.000 trekkers en is daarmee de derde grootste trekkerfabrikant ter wereld. De Indiase fabrikant wil in Europa de markt op met trekkers tot 100 pk vermogen.

Op de landbouwmachinebeurs Agritechnica in november in het Duitse Hannover had Tafe een stand met een prototype van een elektrische trekker die de fabrikant verder wil doorontwikkelen. Deze moet later dit jaar worden geïntroduceerd. De eerste trekkers die Heus Tractors van Tafe naar de Benelux haalt, zijn een model van 26 pk en een model met een vermogen van 75 pk.

Andere merken

Heus Tractors staat in Nederland onder andere bekend als importeur van Vaia-kippers, Eurotrac-trekkers en minishovels, XCMG-bouwmachines en de trekkers van het Chinese YTO en Lovol. Onlangs werd het bedrijf ook importeur voor Avenger-compacttrekkers van 20 en 26 pk.

Speciaal voor de verkoop van het merk Tafe wil Heus Tractors een exclusief dealernetwerk opzetten in de Benelux.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.