Dacom+en+Mechan+werken+samen+aan+datatechnologie
Nieuws
© Persbureau Noordoost

Dacom en Mechan werken samen aan datatechnologie

Dacom en Mechan Holding gaan strategisch samenwerken om data afkomstig van trekkers en landbouwmachines te koppelen aan teeltregistratie.

Dat melden beide bedrijven in een gezamenlijke persverklaring. De samenwerking biedt volgens Dacom en Mechan Holding kansen voor een volgende stap in datatechnologie op perceelsniveau.

Marketingmanager Simon Kram van Mechan stelt dat de importeur van diverse landbouwmerken de eindgebruiker van trekkers en machines wil faciliteren bij hun groei. 'Met Dacom ontwikkelen we een platform waarin alle beschikbare data overzichtelijk en voorzien van adviezen worden weergegeven.'

Volgens directeur Janneke Hadders namens Dacom geeft de aansluiting op data van trekkers en werktuigen meer houvast voor het geven van concrete adviezen. 'Hiermee helpen we boeren en loonwerkers om hun administratie te automatiseren en om tijdens het groeiseizoen de teelt van hun gewassen te volgen en bij te sturen.'

Ontwikkelen van precisielandbouw

De samenwerking tussen beide partijen voorziet ook in het gezamenlijk ontwikkelen van nieuwe producten en diensten voor precisielandbouw. Deze worden exclusief beschikbaar gesteld voor dealers en eindklanten van de Mechan Holding.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.