VIAS+Data+Innovation+Award+voor+Boomkwekerij+Fleuren
Nieuws
© DIRK HOL

VIAS Data Innovation Award voor Boomkwekerij Fleuren

Yannick Smedts van Boomkwekerij Fleuren in Baarlo is de winnaar van de VIAS Data Innovation Award 2018. Smedts kreeg de prijs onlangs uitgereikt voor zijn inspanningen op het gebied van precisielandbouw, waaronder de WolkyTolky.

De WolkyTolky geeft realtime inzicht in het weer en andere kritische teeltfactoren, waardoor boeren hun teelt sneller en gerichter kunnen bijsturen en zo hun opbrengsten kunnen optimaliseren. Steeds meer ondernemers gaan aan de slag met dit meetstation en ervaren de toegevoegde waarde.

© Eigen Foto

De WolkyTolky is een weerstation met een geïntegreerd zonnepaneel en een accu. Het station, dat is voorzien van een gps-locatie, maakt via een mobiel netwerk verbinding met een datacentrum, waar alle gegevens worden opgeslagen. De gebruiker kan de weergegevens inzien via de WolkyTolky-app op zijn smartphone.

Tien genomineerden

De VIAS Data Innovation Award wordt ieder jaar uitgereikt aan bedrijven, initiatieven of personen die bijdragen aan data gestuurdeinnovatie en de verbinding tussen ICT en de agrifood sector stimuleren. Uit tien genomineerden koos de ICT Vereniging voor Landbouw, Voeding en Groene Ruimte Yannick Smedts als winnaar over 2018.

De jury noemde Smedts 'een enthousiaste motor van innovatie, die altijd oog heeft voor de levensvatbaarheid, de toepasbaarheid en de praktijkkansen van een noviteit'. Daarnaast is Smedts volgens de juryleden een voorbeeld voor de agrarische sector. 'Door vroegtijdig in te zetten op nieuwe technologie├źn - zelfs op momenten dat anderen binnen de sector daar nog terughoudend in zijn - zorgt hij ervoor dat leerervaring kan worden opgedaan', zo is te lezen in het juryrapport.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.