Nationale+Proeftuin+Precisielandbouw+gaat+op+tournee
Nieuws
© Eigen Foto

Nationale Proeftuin Precisielandbouw gaat op tournee

De Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) gaat op tournee. Drie boeren en deskundigen geven uitleg over precisietechnieken.

De afgelopen twee jaar hebben verschillende akkerbouwers bestaande en nieuwe precisietechnieken in de praktijk toegepast binnen project NPPL. Op dit moment zijn er zestien deelnemers die zich binnen het project met precisielandbouw bezig houden.

Met een tour wil NPPL de praktijkkennis van de akkerbouwers met anderen delen, zodat ook collega’s er mee aan de slag kunnen. Drie verschillende NPPL-deelnemers komen aan het woord.

Plaatsspecifiek

Martin de Meijer uit Hoek in Zeeland houdt zich bezig met plaatsspecifiek toedienen van granulaat, variabel bodemherbiciden en variabel loofdoden. Hij vertelt hier op 20 augustus over.

Bij Bart van Loon uit Slootdorp in Noord-Holland is plaatsspecifiek toedienen van granulaat en variabel bodemherbiciden toegepast. Van Loon vertelt op 21 augustus over zijn ervaringen.

Anselm Claassen uit het Groningse Vierhuizen heeft zich verder verdiept in het variabel poten van aardappelen. Hij komt op 22 augustus aan het woord. Naast het bespreken en bekijken van de precisietechnieken is er ook de mogelijkheid om met de experts te praten en het erf te bekijken. Toegang is gratis.

Aanmelden

Graag wel even aanmelden voor het middag- of avondprogramma in verband met de catering en beschikbare plaatsen. Aanmelden kan op hier.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.