Vruchtbare+voedingsbodem+smart+farming
Nieuws
© Eigen Foto

Vruchtbare voedingsbodem smart farming

Hightech innovaties en slimme datatoepassingen bieden de agrarische sector extra perspectief om ambitieuze doelen op het vlak van duurzaamheid te halen. Dat was dinsdag de conclusie na een kennisbijeenkomst op het loonbedrijf van Pim Sturm in Slootdorp.

Met de Greenport NHN als grote aanjager verzamelden ondernemers, onderzoekers en vertegenwoordigers van overheden en onderwijs zich in de loods van de loonwerker, voor een reeks inleidingen door specialisten uit diverse vakgebieden.

De regio plukt zo de vruchten van het sterke netwerk dat via de Greenport is opgebouwd, stelt programmamanager Jeroen Noot. 'Dat maakt dat we snel en gericht verbindingen kunnen leggen met andere organisaties en branches om de agrarische sector vooruit te helpen.'

Grote opkomst

Noot blikt met trots terug op de drukbezochte bijeenkomst. 'De opkomst was boven verwachting en er dienden zich na afloop diverse bedrijven en specialisten aan die ook graag zouden aanhaken bij een van de projecten.' Door diverse partijen werd een overeenkomst getekend om nog nauwer samen te werken onder de noemer Smart Farming NHN.

'Doordat we zulke korte lijnen hebben met de diverse disciplines, kunnen we werken aan oplossingen op maat. Dat gaat van het introduceren van dronetechnieken tot en met het opleiden van voldoende technisch geschoold personeel', vertelt Noot.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.