EU%2Dproject+SmartAgriHubs+viert+eenjarig+bestaan
Nieuws
© Han Reindsen

EU-project SmartAgriHubs viert eenjarig bestaan

Het Europese project SmartAgriHubs viert in maart zijn eenjarig bestaan. Het project stuurt op verbetering en verduurzaming van de land- en tuinbouw via digitale innovaties.

SmartAgriHubs is een EU-project van 20 miljoen euro. Het is opgezet rondom Horizon 2020, een kaderprogramma van de EU voor onderzoek en innovatie. SmartAgriHubs brengt een consortium van ruim 160 partners in de Europese agrovoedingssector samen.

Het project moet de digitale innovaties binnen de land- en tuinbouw in Europa versnellen. SmartAgriHubs geeft nieuwe inzichten en boort nieuwe kennis aan over digitalisering. Het project moet voorkomen dat er op verschillende plekken dezelfde investeringen worden gedaan. Zo is tijd, geld en energie effectief in te zetten.

Uitwisseling data

SmartAgriHubs moet er ook voor zorgen dat er verschillende standaarden worden opgeleverd als het gaat om opslag, uitwisseling en gebruik van data. Via data wordt het in de toekomst mogelijk om bijvoorbeeld thema's als klimaat, voedselzekerheid, voedselgezondheid en vitaal platteland te concretiseren en daar een feitelijk en cijfermatig bewijs onder te leggen.

Om dit doel te bereiken, is het van belang dat alle partners en belanghebbenden gedurende het hele project met elkaar in contact kunnen komen. Daarom zijn er na de jubileumviering van SmartAgriHubs nog twee dagen gewijd aan het opbouwen van synergie binnen het project en andere vergelijkbare Horizon 2020-initiatieven. Het evenement vindt plaats van 9 tot 11 maart in Boekarest, de hoofdstad van Roemeniƫ.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.