Robot+vouwt+tuinbouwkratten+uit
Nieuws
© Reintjes Systems

Robot vouwt tuinbouwkratten uit

Reintjes Systems uit Leunen ontwikkelde een machine die verschillende in de tuinbouw gebruikte kratten uitvouwt.

Het bedrijf plaatste de eerste automatische kratten-uitvouwmachine geplaatst bij groenteteler Tielen Groenten in het Limburgse America.

De automatische kratten uitvouwmachine is een arbeids- en tijdsvriendelijke oplossing voor het openvouwen van uiteenlopende soorten klapkratten. Het doel is producten als groenten, fruit, bloemen en zaden, en ook non-foodproducten met een hoger tempo te verwerken. Daardoor komen deze verser en sneller op de markt.

Reintjes Systems is een Limburgse start-up onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling en productie van assemblage-, bewerkings-, en verwerkingsmachines. In 2019 kwam eigenaar Joost Reintjes op het idee om een automatische kratten uitvouwmachine te ontwikkelen.

Maatwerkmachine

Nog voordat de automatische kratten-uitvouwmachine officieel op de markt was geïntroduceerd, bereikte Reintjes Systems een kleine maand geleden een schriftelijk akkoord met Tielen Groenten over de ontwikkeling en realisatie van een maatwerkmachine. Die bestaat uit een ontstapelaar, automatisch kratten uitvouwsysteem, automatisch(e) stapelaar, invoersysteem, uitvoersysteem en depalletiseer-module.

Op 31 augustus, een kleine maand na het akkoord tussen beide partijen, installeerde Reintjes Systems de eerste kratten-uitvouwmachine bij Tielen Groenten. De machine wordt nu op locatie verder geïntegreerd in het productieproces, zodat het bedrijf zijn groenten sneller en beter kan verwerken.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.