Boerderij+van+de+Toekomst+in+Lelystad+heeft+robottrekker
Nieuws
© Han Reindsen

Boerderij van de Toekomst in Lelystad heeft robottrekker

De Boerderij van de Toekomst in Lelystad werkt met de robottrekker Robotti. Dit is een zelfstandig werkende trekker die precies weet waar op de akkers welke werkzaamheden moeten worden gedaan.

De Robotti rijdt op de strokenteeltvelden op de Boerderij van de Toekomst in Lelystad. Deze robottrekker kan alle taken van een gangbare trekker overnemen. Met een satelliet wordt vastgesteld hoeveel mest een bepaald deel van het perceel nodig heeft.

Via een gps-systeem weet de Robotti precies waar hij zich in het veld bevindt. Dankzij sensoren, drones en infraroodcamera's is te bepalen hoe de akker moet worden bewerkt. Vooraf is in te stellen welke werkzaamheden moeten gebeuren, waarna de robottrekker aan de slag gaat.

Onkruid verwijderen

De Robotti kan ook onkruid verwijderen. Via kunstmatige intelligentie kan de robottrekker namelijk planten herkennen. Zo verwijdert hij niet alleen de juiste plant, maar kan hij ook zorgen dat een gewas precies genoeg water krijgt.

De robottrekker op de foto is niet de Robotti op de Boerderij van de Toekomst.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.