Franse+beurs+voor+veldrobots+FIRA+van+start
Nieuws
© FIRA

Franse beurs voor veldrobots FIRA van start

De Franse FIRA beurs FIRA wordt van 8 tot en met 10 december gehouden. Op dit driedaagse virtuele evenement worden demo's gehouden met veldrobots, workshops over nieuw technologieën, maar ook rondetafelgesprekken gevoerd over precisielandbouw en de mogelijkheden daarin voor de toekomst.

De FIRA die in 2016 werd opgericht door veldrobotbouwer Naïo Technologies en nu wordt geleid door organisatie Gofar, richt zich daarmee volledig op precisielandbouw en autonome technieken. Er nemen zeventig exposanten deel, er zijn twintig robots aanwezig en er worden driehonderd online bezoekers verwacht.

Het is de vijfde editie van het evenement dat voor de coronapandemie nog live werd gehouden. In 2019 waren daar 850 bezoekers bij.

Gratis registreren

Alles is online te volgen. Ondernemers met een landbouwbedrijf kunnen zich gratis registreren.

Behalve de bekende veldrobots als de Naïo Dino en de Agrointelli Robotti die ook al in Nederland te koop zijn, zijn er ook demo's van minder bekende namen als CTIFL, VitiBot, ZTractor en FarmDroid.

Grote bedrijven

Bij de rondtafelgesprekken en discussies nemen ook grote bedrijven deel zoals Lely, John Deere, Kubota, Syngenta, BASF, Varta, maar ook mensen van Microsoft en Sony. Op de laatste dag houdt Wageningen University & Research een pitch over het 'Netherlands Plant Eco-phenotyping Centre'.


© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.