Optische+sorteermachine+verwerkt+100+ton+aardappelen+per+uur
Nieuws
© Downs

Optische sorteermachine verwerkt 100 ton aardappelen per uur

De nieuwe optische sorteermachine voor ongewassen aardappelen van Downs kan tijdens het inschuren tot 100 ton aardappelen per uur sorteren.

De Downs CropVision is uitgerust met industriƫle camera's gekoppeld aan een algoritme voor kunstmatige intelligentie. Deze combinatie maakt het mogelijk het hele oppervlak van de aardappelen (360 graden) te analyseren om ze nauwkeurig te classificeren op basis van hun kwaliteit.

De optische sorteermachine heeft drie uitgangen voor de aardappelen: een eerste voor het te bewaren product, een tweede voor het afval en een derde voor aardappelen van de tweede categorie. Volgens de instellingen van de gebruiker zullen de uitwerpende vingers het product naar de juiste uitgang leiden.

Dankzij de 360 gradenscan van elke aardappel heeft de gebruiker van Downs CropVision toegang tot nauwkeurige informatie over de opgeslagen aardappelen. Denk aan informatie als de grootte van de aardappelen per partij product of de kwaliteit ervan. De machine is 2,8 meter breed en volgens de fabrikant eenvoudig in gebruik.


© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.