Digitale+producten+Solentum+gaan+naar+Pessl+Instruments
Nieuws
© Solentum

Digitale producten Solentum gaan naar Pessl Instruments

Pessl Instruments neemt vanaf 1 mei enkele digitale producten van Solentum over. Dat zijn de twee bedrijven deze week overeengekomen.

Sinds 2019 werken Pessl Instruments en Solentum samen op het gebied van agrarische digitalisering. Onder andere door deze samenwerking neemt Pessl de producten Solgrader en Solantenna van Solentum over en daarmee ook de toekomstig ontwikkeling.

Solentum is in 2015 opgericht als 100 procent dochterbedrijf van HZPC met als doel digitale agrarische producten en -diensten te ontwikkelen en te leveren. 'Als HZPC zijn we blij dat klanten kunnen blijven werken met de producten van Solentum. Pessl is een pionier in digitalisering met 36 jaar ervaring in de ontwikkeling en verkoop van hardware- en softwareproducten voor de agrarische sector' zegt commercieel directeur Herman Verveld van HZPC.

Oostenrijk

Pessl Instruments is gevestigd in de plaats Weiz in Oostenrijk. 'De Solgrader en Solantenna van Solentum passen perfect in de bestaande Pessl hard- en softwareproductlijnen waarmee we onze klanten een oplossing bieden voor gebruik in de velden en opslagruimtes', zegt CEO Gottfried Pessl.

De Solgrader-app zal worden gebruikt in combinatie met weerstations, ziektemodellen, satellietbeelden, draagbare voeding en bodemvochtsensoren van Pessl Instruments om de kalibratie en opbrengst in de velden te schatten.

Apparaat voor opslagruimte

De Solantenna is een innovatief en nuttig apparaat om temperatuur, relatieve vochtigheid en CO2 in de opslagruimten zonder elektrische infrastructuur te monitoren en de boer realtime te waarschuwen wanneer er een probleem is in een bepaald deel van de opslag.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.