Amazone+komt+met+zelfrijdende+veldspuit+Pantera+4504
Nieuws
© Amazone

Amazone komt met zelfrijdende veldspuit Pantera 4504

Amazone introduceert een nieuwe generatie van de zelfrijdende veldspuit Pantera. De Pantera 4504 combineert nauwkeurige gewasbescherming en comfortabele bediening.

Bij de nieuwe Pantera 4504-serie ligt het zwaartepunt op de verhoogde capaciteit en op het ontlasten van de bestuurder. Een geoptimaliseerd spuitvloeistofcircuit, wijzigingen in het bedieningscentrum en de verhoogde onderhoudsvriendelijkheid bieden een meerwaarde.

Het nieuwe Smartcenter met het complete bedieningspaneel is veilig verborgen onder de afdekkap aan de linkerkant van de machine. Bovendien is hier de 60 litervulmengbak ondergebracht, die snel poeder en granulaat oplost met hoge capaciteit.

Aanzienlijke geluidsreductie

De positie van de drukstabiele en vloeibare meststofbestendige AR-dubbele zuigermembraanpomp aan de rechterkant resulteert in een aanzienlijke geluidsreductie voor de gebruiker bij het mengen met een zuigkracht tot 700 liter per minuut en is ook goed bereikbaar. Het Smartcenter biedt voor de klant de ideale oplossing: van het slimme en eenvoudige Comfortpakket met de Twinterminal 3.0 tot het uiterst comfortabele Comfortpakket plus.

In plaats van de bedieningskranen maakt de Twinterminal 7.0 met zijn touchscreen de bediening van de machine veel eenvoudiger. De gebruiker selecteert de gewenste functie en de spuit stelt zich volledig automatisch in. De spuittank en de schoonwatertank worden tot het gewenste niveau gevuld. Met een druk op de knop kan een automatisch reinigingsprogramma worden gestart.

Brandstoftank

Om te voorzien in de capaciteitsbehoefte heeft de brandstoftank een inhoud van 290 liter en biedt dus ook op lange werkdagen voldoende brandstof. Daarnaast bevindt zich de 20 liter Adblue-tank.

De nieuwe machineterminal Amadrive 7.0 wordt nu in de ergonomische armleuning geïntegreerd. Voor Isobus-bediening worden de 8 inch Amatron 4-terminal en de 12,1 inch Amapad 2-terminal aangeboden. Beide terminals beschikken over een multitouch-kleurendisplay.

Spuitboomregeling

Bij grote werkbreedtes van 40 meter zorgen de actieve spuitboomregeling Contourcontrol en de actieve dansonderdrukking Swingstop voor een goede spuitboompositie. Contourcontrol kan ook naar beneden negatief neigen en behoudt daardoor altijd de gewenste afstand tot het oppervlak.

Terwijl Contourcontrol zorgt voor een goede verticale spuitboomgeleiding, optimaliseert Swingstop de horizontale positie, vooral bij grote spuitbomen. De hydraulische spuitboomgeleiding maakt hogere rijsnelheden tijdens de applicatie mogelijk.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.