Dataverzameltechniek+van+Royal+Brinkman+signaleert+gewasafwijkingen
Nieuws
© Royal Brinkman

Dataverzameltechniek van Royal Brinkman signaleert gewasafwijkingen

Tuinbouwleverancier Royal Brinkman en technologiebedrijf Applied Drone Innovations (ADI) introduceren een nieuwe dataverzameltechniek voor geïntegreerde gewasbescherming. Met de tool kunnen telers gewasafwijkingen signaleren.

De techniek helpt telers bij het geautomatiseerd scouten en de advisering rondom de juiste aanpak in de gewasbeschermingsstrategie. Met de geavanceerde cameratechniek gemonteerd op de Alumaster 2.0 -spuitrobot worden al rijdend camerabeelden gemaakt van het gewas. De beelden genereren een dataset voor het signaleren van gewasafwijkingen. Hierdoor kan aantasting in een vroegtijdig stadium worden herkend.

In de toekomst wordt de nieuwe techniek geïntegreerd met Royal Brinkmans MyScout, het onlineplatform voor advisering en visualisatie van en dataverzameling rondom ziekten en plagen.


Royal Brrinkman startte in september 2020 samen met de Delftse startup ADI een pilot bij chrysantenkwekerij Retine in het Gelderse Tuil. Het mechanisatiebedrijf MT Pullens is ook betrokken bij de doorontwikkeling van de techniek.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.