Dacom+wordt+overgenomen+door+softwarebedrijf+CropX
Nieuws
© Herman Deuling

Dacom wordt overgenomen door softwarebedrijf CropX

Dacom Farm Intelligence wordt overgenomen door CropX. Het Israëlische softwarebedrijf verplaatst zijn Europese kantoor naar Dacoms hoofdkantoor in Emmen. De teams worden samengevoegd. 'Dacom was het ontbrekende puzzelstukje voor ons farmmanegementplatform', zegt CEO Tomer Tzach van CropX.

Het softwarebedrijf werd opgericht in 2015 en is een wereldwijde leider op het gebied van landbouwdata-analyse. Door de toevoeging van Dacom kan de Israëlische onderneming haar diensten uitbreiden. Dacom is het Europese platform voor teeltoptimalisatie en heeft zo'n drieduizend klanten met meer dan twintigduizend teeltbedrijven in ruim veertig landen.

CropX heeft nu naar eigen zeggen het enige uitgebreide platform voor farmmanagement met actieve irrigatietechnologie, kunstmestbeheer en gewasbeschermingsfuncties. De klanten van CropX en Dacom hebben toegang tot een volledig pakket van analyse- en automatiseringstools.

De overname is de derde acquisitie die de onderneming doet in achttien maanden. Tzach verwacht dat de wereldwijde groei exponentieel zal versnellen als de teams en technologie integreren. Per direct zullen alle Dacom-medewerkers zich bij CropX voegen. Bij Dacom werken ongeveer dertig mensen. Het bedrijf heeft naast het kantoor in Emmen een nevenvestiging in Groningen.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.