Geavanceerd+teeltsysteem+controleert+klimaat+rond+groenten
Nieuws
© Roelands Plants Farm

Geavanceerd teeltsysteem controleert klimaat rond groenten

Met een geavanceerd teeltsysteem in een Canadese kas voor de opkweek van groenten kan het klimaat nauwkeurig worden gecontroleerd en gestuurd. Glastuinbouwspecialist Bosman Van Zaal uit Aalsmeer heeft het systeem gebouwd.

Roelands Plant Farm in Canada is leverancier van uitgangsmateriaal voor paprika's, tomaten en komkommers. De kweker had al een teeltsysteem onder glas, zonder gebruik te maken van opkweek op de grond. Bosman Van Zaal heeft dit systeem doorontwikkeld, aangepast en uitgebreid.

De kasbanen bestaan nu uit klepelbanen en afduwers. In de werkruimte worden de containers gevuld, wijder gezet en afgeleverd. Via een overheadkraan worden de lege containers aangevoerd voor het vulproces. Een tweede unit zorgt voor de aan- en afvoer van lege containers bij het wijder zetten en afleveren. Lege containers worden schoongemaakt door een sandwichwasser.

Het teeltsysteem maakt het mogelijk het klimaat rond de groenten te controleren en sturen. Dat brengt een constante kwaliteit van het uitgangsmateriaal met zich mee. Daarbij is er minder uitval en schade door de verwerking van het uitgangsmateriaal. Bijkomend voordeel is dat het systeem minder arbeid geeft en het werk ook comfortabeler maakt, wat weer een positieve impact heeft op de medewerkers.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.