Cargill+en+AeroFarms+onderzoeken+verticale+teelt+van+cacoabonen
Nieuws
© Aerofarms

Cargill en AeroFarms onderzoeken verticale teelt van cacoabonen

De Amerikaanse bedrijven Cargill en AeroFarms willen samen een duurzamere cacoasector opbouwen. Om dat te bereiken, doen ze onderzoek naar de productie van cacoabonen in een verticaal teeltsysteem.

Cargill en AeroFarms gaan de komende jaren experimenteren met verschillende technologie├źn, om de optimale omstandigheden voor de groei van cacaobomen te identificeren. Aeroponics, hydroponics, licht, CO2- en watervoorziening, bemesting, benodigde plantruimte en het snoeien zullen in een verticaal teeltsysteem worden getest.

De onderzoekers verwachten dat de bevindingen nieuwe inzichten opleveren, zoals snellere boomgroei en hogere opbrengsten, versnelde ontwikkeling van rassen met verbeterde resistentie tegen plagen en ziekten en verbeterde smaak en kleur van de cacaoboon. De resultaten zullen helpen om de toekomstige aanvoer van cacaobonen veilig te stellen in het licht van klimaatverandering.

Het eerste verkennende werk is al begonnen op het hoofdkantoor van AeroFarms in Newark, New Jersey. Binnenkort wordt het onderzoek uitgebreid naar de onderzoekslocatie in Abu Dhabi, de Verenigde Arabische Emiraten, die naar verwachting begin 2022 zal worden geopend.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.