PlantLab+schaalt+groente%2D+en+kruidenteelt+in+indoor+farming+op
Nieuws
© PlantLab

PlantLab schaalt groente- en kruidenteelt in indoor farming op

PlantLab gaat de productielocatie in Amsterdam uitbreiden. Vanaf november is ruim 15.000 vierkante meter beschikbaar voor de teelt van groente en kruiden, zoals tomaten, komkommer, basilicum en munt.

De indoor farming-locatie in de voormalige IBM-typemachinefabriek in Amsterdam beslaat nu 4.000 vierkante meter. Daar komt 11.000 vierkante meter bij. 'Dit stelt ons in staat om nog meer mensen dicht bij de locatie hier in Amsterdam snel na de oogst van kraakvers voedsel te voorzien. We gaan onder meer de teelt van tomaten, komkommer, kruiden en verschillende slasoorten opschalen', zegt bestuursvoorzitter Michiel Peters van PlantLab.

PlantLab levert aan online supermarkt Picnic en groothandel Van Gelder groente & fruit in het Zuid-Hollandse Ridderkerk. Door de gunstige ligging nabij de ring van Amsterdam is expansie van de productielocatie gewenst. De gewassen in de B. Smart City Hub, waar PlantLab is gevestigd, groeien dankzij temperatuur-, vocht- en lichtregulatie. Ook is er 95 procent minder water nodig en worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Speciaal ontwikkelde ledlampen verzorgen de specifieke kleur licht die de plant nodig heeft voor fotosynthese.


PlantLab heeft in het Brabantse Den Bosch een R&D-centrum. In Amsterdam bevindt zich de commerciële productielocatie. Het bedrijf heeft ook een productielocatie in Indianapolis, in de Amerikaanse staat Indiana. PlantLab wil op korte termijn zijn productie uitbreiden in de Verenigde Staten en starten met telen op de Bahama's en Curaçao.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.