Ridder+investeert+in+kasrobotica
Nieuws
© Ridder

Ridder investeert in kasrobotica

Tuinbouwtechnologieleverancier Ridder gaat samenwerken met het Israëlische roboticabedrijf Metomotion. Daarmee breidt Ridder zijn portfolio van kassentechnologie uit met kasrobotica.

Door deze samenwerking wordt Ridder verantwoordelijk voor de wereldwijde distributie van het robotplatform en de robotica van het Israëlische bedrijf. Menselijke arbeid is een beperkende factor geworden door de beperkte beschikbaarheid van personeel. Ridder en Metomotion willen telers helpen door robotica beschikbaar te maken voor de glastuinbouw.

Sinds 2019 ondersteunt Ridder de ontwikkeling van de Greenhouse Robotic Worker (Grow) van Metomotion. Dit jaar heeft de tuinbouwtechnologieleverancier zijn betrokkenheid verder versterkt met extra investeringen. Ook is het bedrijf een samenwerking aangegaan met Navus Ventures, een particulier investeringsfonds dat gelieerd is aan de Nederlandse landbouwinnovator Lely.

Oogstrobot voor trostomaten

De eerste toepassing van de Metomotion Grow is de oogstrobot voor trostomaten. De tomatenoogstrobot zal in 2022 commercieel beschikbaar zijn. De robot detecteert en plukt niet alleen de trossen, maar zorgt ook voor de afhandeling van de trossen in de kratten. Hierdoor kunnen de oogstkosten met 50 procent worden teruggebracht en kan 80 procent aan manuren worden bespaard.

Tijdens de vakbeurs Greentech Live & Online in Amsterdam delen Metomotion en Ridder op woensdag 29 september aanvullende informatie over de oogstrobot.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.