GreenTech+Innovation+Awards+voor+Corvus+Drones+en+Van+Iperen
Nieuws
© GreenTech

GreenTech Innovation Awards voor Corvus Drones en Van Iperen

Corvus Drones heeft de GreenTech Innovation Award gewonnen in de categorie 'Concepten' met zijn volautomatisch vliegende drone. Van Iperen won de onderscheiding in de categorie 'Innovatie' met de meststof GreenSwitch Original. Dat werd dinsdag bekendgemaakt tijdens de opening van de vakbeurs GreenTech Live & Online in Amsterdam.

Corvus Drones in het Gelderse Ede heeft een volautomatisch vliegende drone ontwikkeld die in kassen kan worden gebruikt voor gewasmonitoring. Het apparaat navigeert automatisch op basis van visuele odometriesoftware. Voor dit systeem is gekozen omdat gps-signalen te zwak zijn om in een kas te gebruiken. De eerste toepassingen voor de drone zijn monitoring van zaadkieming, bruikbare planten en bladoppervlakmeting.

De GreenSwitch Original van Van Iperen is een nitraatmeststof van biologische oorsprong. Het is een zuiver, kristalhelder en vloeibaar middel dat geschikt is voor gebruik in kassen. Ook kan de meststof worden ingezet in vollegrondsfertigatie of bladtoepassing in de fruit-, groenten- en sierteelt.

De winnaars, genomineerden en inzendingen voor de GreenTech Innovation Awards worden tentoongesteld en zijn tijdens de beurs te bezoeken. GreenTech Live & Online duurt nog tot en met donderdag 30 september.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.