Nieuwe+toetsen+moeten+virussen+in+plantmateriaal+opsporen
Nieuws
© Naktuinbouw

Nieuwe toetsen moeten virussen in plantmateriaal opsporen

Naktuinbouw heeft nieuwe realtime polymerase chain reaction (RT-PCR)-toetsen geïntroduceerd voor het opsporen van virussen in bladmateriaal van een groot aantal tuinbouwgewassen.

Door de nieuwe toetsen kan ribonucleïnezuur (RNA) op een snellere manier worden vermeerderd met pathogeenspecifieke bouwstenen. De toename van het RNA kan op elk moment digitaal worden gevolgd. Hierdoor is het mogelijk om sneller en met meer zekerheid te bevestigen of het pathogeen aanwezig is.

RT-PCR-toetsen kunnen worden ingezet bij de teelt van diverse groente-, fruit- en siergewassen. Ze zijn onder meer geschikt voor het toetsen van het luzernemozaïekvirus, tuinbonenverwelkingsvirus 1 en 2, hosta virus X, tabaksstrepenvirus, Arabis-mozaïekvirus, kersenbladrolvirus, frambozenkringvlekkenvirus en tomatenzwartkringvirus.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.