Boerderijwinkel+van+Appeltje%2DEitje+werkt+met+slimme+technologie
Nieuws
© Sjef Prins

Boerderijwinkel van Appeltje-Eitje werkt met slimme technologie

Appeltje-Eitje is een concept voor onbemande boerderijwinkels, mede bedacht door melkveehouder en fruitteler Sven Wiggelo. De winkel in Arnhem is gestart met nieuwe technologie die onder meer realtime inzicht geeft in de voorraden. Later volgen de andere vestigingen.

Appeltje-Eitje heeft zes vestigingen. Behalve in Arnhem zitten deze in Beuningen, Wijchen, Nijmegen, Ede en Veenendaal. Microfoodwinkels, zo noemen de ondernemers hun concept. Sven Wiggelo is zelf melkveehouder en fruitteler in Dodewaard. Zijn compagnon Gertjan van Dam is pluimveehouder in Opheusden.

Wiggelo en Van Dam verkopen in hun winkels voornamelijk hun eigen producten, maar breiden het assortiment steeds verder uit. 'We hebben aardappels van een boerderij uit de buurt en ambachtelijk gemaakte zuivel van een jong boerengezin in Haaften', laat Wiggelo weten. 'We merken dat mensen steeds meer willen, daar spelen we op in.'

Tekst gaat verder onder video.

De nieuwe technologie is door de ondernemers in samenwerking met enkele partners ontwikkeld. Wiggelo: 'Het gaat om een hoop kleine dingetjes. Bijvoorbeeld een lampje dat blijft knipperen wanneer een vak opengaat.' Daarnaast hebben de ondernemers nu realtime inzicht in voorraden en kunnen ze prijzen op afstand aanpassen en bijvoorbeeld combideals toepassen.

De andere vestigingen van Appeltje-Eitje worden later ook uitgerust met het systeem, net als de toekomstige winkels.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.