Onderzoek+naar+digitale+veiligheid+glastuinbouw
Nieuws
© Dirk Hol

Onderzoek naar digitale veiligheid glastuinbouw

Het kenniscentrum van de Haagse Hogeschool doet onderzoek naar de digitale veiligheid in de glastuinbouw. Onderdeel hiervan is een enquête onder glastuinders.

Het onderzoek gebeurt in opdracht van het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport West-Holland, waarin Glastuinbouw Nederland participeert. De Haagse Hogeschool kijkt onder meer hoe de veiligheid kan worden verbeterd.

Het kenniscentrum van de school kijkt niet alleen naar de digitale veiligheid en het beheer van informatietechnologie, zoals kantoorautomatisering, administratiesystemen, cloudfuncties en netwerken, maar ook naar operationele technologie die dient voor automatisering en logistiek.

Sensoren

Hieronder vallen bijvoorbeeld geautomatiseerde systemen en sensoren voor klimaatbeheersing, bemesting, bewatering, plantmetingen en de inzet van robots of drones. Op logistiek gebied worden processen zoals opslag, koeling, sorteren en verpakken onder de loep genomen.

In de eerste fase van het onderzoek heeft de Haagse Hogeschool interviews gehouden. De tweede fase bestaat uit een enquête, waarmee het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport West-Holland inzicht wil krijgen in de maatregelen die glastuinbouwbedrijven nemen op het gebied van digitale veiligheid.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.