Claas+Nexos%2Dcompacttrekker+heeft+update+ondergaan
Nieuws
© Claas

Claas Nexos-compacttrekker heeft update ondergaan

De Duitse machinefabrikant Claas heeft zijn Nexos-compacttrekkers een flinke update gegeven. Behalve een vlakke vloer in de nieuwe cabine zijn er een Stage V-motor en diverse detailvernieuwingen.

De Claas Nexos-smalspoortrekker is voorzien van een vlakke vloer en nieuwe cabine. De 3,6 liter FPT-viercilindermotoren voldoen voortaan aan de Stage V-emissienorm. Daarbij is er een ander design van de motorkap die wat steviger is gemaakt.

De vlakkere motorkap geeft een beter zicht naar voren. Door dit design zijn mid-mountwerktuigen, maar ook een voorlader makkelijker aan te bouwen.

XL-uitvoering

Aanvulling op de Nexos-serie is de XL-uitvoering van 1,55 meter breed. Deze is verkrijgbaar met een vermogen van 85 tot 120 pk. Ook is de tweetrapspowershifttransmissie nu te rijden tot een topsnelheid van 40 kilometer per uur op het ecotoerental van 1.700 toeren per minuut.

De bak met dertig versnellingen vooruit is verkrijgbaar met een mechanische omkeerhendel of een onderlast schakelbare versie. Daarbij is er voortaan te ontkoppelen via het rempedaal en is de functie Dynamic Steering verkrijgbaar. Hiermee is het aantal stuuromwentelingen in te stellen. Beide functies komen van pas bij het veelvuldig manoeuvreren, zoals bij bijvoorbeeld voorladerwerk.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.